Kesäpeikko ja Ilolintu

17/05/2021 | Kirjoittaja: Antsu |
11 min
Kertoja: Mies | Nuori NainenVanhempi MiesKesäromanssi
4.5
(100)
Kuului pieni kuiskaus korvaani, "mua haluttaa."

Auton nokka oli kohti Hankoa. Puristin rattia ja hampaita turhankin lujaa, avioero oli vielä tuoreena muistissa. Kaikki mitä tein tai sanoin, oli ollut väärin. Joskus ihmettelin, miten ihmeessä olimme edes menneet naimisiin. Exäni oli ollut ensimmäinen nainen elämässäni, olin aika ujo ja hiljainen, vaikka olin kolmevitonen. Sänkyhommatkin tehtiin nopeasti ja hajuttomasti. Mikä sitten muutti kaiken?

Vaimolla oli ollut työseminaareja Lapissa ja sen jälkeen kaikki oli toisin. Ei hän sitä suoraan myöntänyt, mutta olihan se selvää, että kolmas pyörä oli liitossamme. Pikku hiljaa tilanne vain ajautui siihen, että viikkoa ennen joulua vaimo sai mahtavan raivarin. Kuulin sellaisia kirosanoja, joita en olisi uskonut koskaan kuulevani hänen suustaan avioliittomme aikana. Siinä selvisi kyllä se, mitä hän ajatteli minusta. Olin nössö, avuton, mielikuvitukseton, tylsä, hän haluaa eron, hän ei kestä minua enää päivääkään!

Minulla ei ollut siinä asiassa paljonkaan sananvaltaa, lusikat meni jakoon. Onneksi löysin vuokra-asunnon aika nopeasti, työnantajani auttoi siinä asiassa. Niin sitten kannoin tavaroitani kerrostaloon ja yritin sopeutua yksinoloon. Työasiat veivät ajatukseni kuitenkin niin tehokkaasti, etten ehtinyt paljoakaan miettiä exääni. Taisin olla jo itsekin irtaantunut, kun en häntä pahemmin kaivannut, olinko edes rakastanut häntä, tajusin jossain vaiheessa hätkähtäen.

Kun kesälomani alkoi, päätin tehdä sen mitä olin ajatellut. Lähteä Hankoon. Olimme vuokranneet ennen eroa vaimoni kanssa erään ystäväni asunnon Hangosta heinäkuuksi. En ollut edes muistanut koko asiaa, ennen kuin ystäväni soitti vielä varmistuksen asunnon vuokraamisesta. Tässä sitä nyt sitten ajeltiin kohti Hankoa, yksin.

Olin aika mietteissäni, kun silmiini osui nuori nainen tien reunassa peukalo pystyssä, rinkka selässä. Päätin yhtäkkiä tehdä jotain yllättävää ja ottaa tuon tytön kyytiin! Pysähdyin hänen kohdallaan ja kyselin minne hän oli menossa, kelpaako kyyti.

"En mä vaan tiedä! Eteenpäin! Minne sä oot menossa?"

"Olen menossa Hankoon."

"No sinne sitten!"

Nousin autosta ja tarjosin apua rinkan nostossa.

"Kiva, kiitos, tää rinkka on aika painava", nainen sanoi heilauttaen sen pois selästään.

"Mä olen Ilolintu, kukas sä olet?"

"Minä olen Mikko", hymyilin naisen iloiselle olemukselle, hän näytti niin nuorelta ja elinvoimaiselta.

"On mulla oikeakin nimi, Maiju, mutta mua on aina sanottu Ilolinnuksi", nainen selitti pakatessani hänen rinkkaansa kyytiini.

"Mikä sun lempinimi on?", hän kysyi.

"Ei mulla ole, ellei työkaverit ole ristineet minua jollain nimellä", totesin.

"Sitten mun täytyy keksiä sulle sellainen", nainen päätti. Hän istui viereeni ja alkoi puhua, "niin se Ilolintu, vanhemmat ovat antaneet sen mulle. Olin kuulemma pienenä aina sanonut kaikkia lintuja ilolinnuiksi. Siitä se sitten tuli."

Hymyilin hänelle ja hänen puhetulvalleen. Tuntui hyvältä kuunnella toisen iloista puhetta.

"Niin se lempinimi sulle." Nainen mietti hetken. "Nyt mä tiedän! Mä sanon sua Kesäpeikoksi!"

Kakistelin vähän aikaa, "Kesäpeikoksi?"

"No, kun toi sun tukka on kuin peikolla ja sulla on noi pyöreäsankaiset silmälasit. Sä näytät ihan peikolta ja nyt kun on kesä, niin siitä se tulee."

"Jaaha, kyllä sä voit niin sanoa, jos haluat."

Pian olimmekin Hangossa. Taivas oli tumma, isoja vesipisaroita alkoi läiskähdellä taajaan tahtiin auton tuulilasiin.

"Mihin mä jätän sut?"

"Ei sen väliä, jätä vaan jonnekin."

"Sä voit tulla munkin luo, jos haluat tai uskallat", noista pilvistä taitaa sataa jonkin aikaa, puuskahdin äkillisen rohkeuden puuskassa hänelle.

"Sun luo?"

"Niin, olen vuokrannut ystäväni asunnon heinäkuuksi, kyllä sinä sinne mahdut. Saat olla ihan omassa rauhassa, en häiritse sinua. Minulla on tarkoitus vain ottaa rennosti ja nauttia kesästä, on ollut aika rankkaa aikaa."

"Tuo kuulostaa ihan mukavalta, kiitos, kyllä mä joksikin aikaa voin tulla. Olen luvannut mennä Kristiinankaupunkiin ystävien luona käymään heinäkuun puolen välin jälkeen."

Kantaessamme tavaroita sisälle kuulin naisen kysyvän, "aiot sä ehtiä lukemaan kaikki nuo kirjat kesälomasi aikana?"

Seurasin Maijun ilmettä hänen katsoessaan kirjojani auton takapenkillä. Siellä oli Freudia, Jungia, Nietscheä ja muita psykologian kirjoja. Jostain syystä minulle tuli kova tarve puolustella kirjavalikoimaani.

"Joo, niin mä ajattelin, en pahemmin katsele telkkaria. Luen mielelläni sellaista kirjallisuutta, joka laittaa ihmisen ajattelemaan, käyttämään omia aivojaan. Rakastan lukemista, se on minulle sielun ruokaa", yritin selittää näkemyksiäni.

"Hmm, missä välissä sä sitten ehdit elää?", kuulin naisen suusta.

"Anteeksi?", kysyin hölmistyneenä.

"Niin, että missä välissä sä teet kaikkea hullua, hauskaa, yllättävää", hän jatkoi.

Änkytin jotain suustani, "kyllä mä elän koko ajan."

"Niin, niin, mutta nautitko kaikista elämän pienistä asioista? Hypit lätäköissä, uit nakuna tai vaikka rakastelet metsässä?", kuulin hänen kysyvän.

Nainen jatkoi vielä, "sun kannattais tehdä neljä listaa, mä olen tehnyt ne jo monta vuotta sitten."

"Neljä listaa?", kuuntelin jo mielenkiintoisena.

"Niin", Maiju selitti innostuneena. "Ensimmäiseen listaan tulee sun elämäsi plussat, toiseen miinukset, kolmanteen sitten se mitä sä teet muuttaaksesi ne miinukset plussiksi."

"Entäs se neljäs lista?"

"Se on se tärkein lista, siihen sä merkkaat kaikki ne asiat joita haluat tehdä elämässäsi. Mulla lukee ensimmäisenä siinä rakkaus, rakkaus itseeni, rakkaus toiseen, rakkaus elämään", hän selitti kädet heiluen.

"Jaaha, jaaha....täytyy pistää mietintään", en osannut muuta sanoa.

"Eiku teet ne nyt kesälomas aikana, pääset hyvään vauhtiin. Elämästä täytyy nauttia, ei koskaan tiedä koska on viimeinen päivä. Ooksää muuten kuunnellut sen kappaleen 'Mä elän', jonain päivänä mä kuolen, mutta muut päivät mä elän", nainen jatkoi lörpötystään.

Voi jessus tuon naisen puhetulvaa, korvani alkoivat aika täynnä puhetta. Aloin olla jo vähän ärtynyt ja ajattelin tehneeni emämokan pyytäessäni naisen mukaani. Olin niin tottunut hiljaiseen elämääni. Liekö nainenkin vaistonnut mielialani, kun hän oli yhtäkkiä hiljaa. Päivä oli kääntynyt jo iltaan ja iltapalan jälkeen halusin vain mennä nukkumaan.

"Kummassa sä haluat nukkua, makuuhuoneessa vai sohvalla", sain väsymykseltäni kysyttyä. Nainen keskeytti minut, sanoi haluavansa nukkua sohvalla. En jaksanut kinastella asiasta, toivotin hyvät yöt ja kaaduin sänkyyn. Näin meni muutama päivä, nukuin väsymystäni pois, söin välillä jotain.

Huomasin miehen hermostuvan ja ärtyvän puheistani. Soimasin taas itseäni, "Maiju, koska sä pidät suutas vähän pienemmällä!" Olin hiljaa, ettei mies heittäisi minua ulos. Ennen nukahtamista sohvalle, päätin lähteä heti herätessäni liikenteeseen, niin mies saa olla rauhassa. Asunnosta lähtiessäni kohtasinkin vanhan koulukaverini aivan yllättäen! Hän oli viettämässä lomansa viimeistä päivää Hangossa, lähtisi illalla jo kotiin päin. Päätimme viettää päivän yhdessä ja vaihtaa kuulumisia.

En ehtinyt pahemmin jutella Mikon kanssa, yritin olla pois hänen tieltään. Näin miehen olemuksestä hänen olevan aika väsynyt. Halusin kiittää häntä majoituksesta ja päätin laittaa jotain hyvää syötävää.

***

Maiju meni omia menojaan, oli nähnyt jonkun tutun ja viettänyt hänen kanssaan aikaa. Eräänä iltana hän yllätti minut, oli laittanut ruokaa. Ilahduin ja kiitin häntä. Tuntui mukavalta, kun joku oli nähnyt vaivaa vuokseni. Vetäydyin ajoissa makuuhuoneeseen. Piti lukea, mutta väsytti ja nukahdin kirja sylissä.

Yöllä tajusin Maijun tönivän minua. "Herää, lähdetään yöuinnille."

Olin sikeässä unessa ja kesti jonkin aikaa herätä. Kun sain silmäni auki, näin Maijun kaksi pyyhettä käsissään.

"Lähdetkö, vai menenkö yksin?"

Äkkiä olin hereillä, halusin lähteä kokemaan kesäyön taikaa, kuuntelemaan lintujen ääniä. Kahlasimme vähän matkaa, pehmeä hiekka tuntui mukavalta jalkopohjissa. Katseemme kohtasivat ja aloimme uida toisiamme kohti. Oli outoa olla naisen kanssa näin intiimisti, sydän hakkasi lujaa. Yhtäkkiä Maiju olikin sylissäni, kietaisten jalat ympärilleni, vedessä nainen tuntui kevyeltä. Halasimme toisiamme, nautimme yön hiljaisuudesta. En ollut tuntenut naisen vartaloa lähelläni moneen kuukauteen, se herkisti, tunsin kuinka minulla alkoi seistä viileästä vedestä huolimatta. Maiju hipaisi pakaroillaan minua, muuta ei tarvittu. Tunsin sykäykset. Yksi. Kaksi. Kolme. Neljä. Niiden loppuessa nytkähtelin vielä jonkun aikaa.

"Tekikö hyvää?", Maiju kysyi, poski poskeani vasten.

"Teki hyvää, täytyyhän nuo kalatkin ruokkia, heh heh", yritin olla vitsikäs. Maiju katsoi minua ja purskahdimme nauramaan. Se tilanne rentoutti, tuntui kuin olisimme alkaneet kunnolla tutustua toisiimme.

Asunnolle päästyämme Maiju otti minua kädestä ja vei makuuhuoneeseen. Sanoja ei tarvittu, kesäyön tunnelma kietoi meidät pauloihinsa. Opin sinä yönä rakkaudesta enemmän kuin koskaan koko elämäni aikana.

Aamun sarastaessa heräsin Maijun rintojen pehmeyteen selässäni. Naisen sormenpäät tanssivat ihollani. Kuului pieni kuiskaus korvaani, "mua haluttaa." Nainen alkoi hyräillä kappaletta. Mitä pitemmälle hän pääsi kappaleessa, sitä lähempänä hänen kätensä oli kaluani. Lopulta hän kietoi kätensä sen ympärille, alkaen hellästi, mutta varmasti runkata vartta. En voinut olla työntelemättä vastaan, naisen käsi tuntui mahtavalta. Lopulta päästessään kappaleessa kohtaan, 'jopa kakskytä senttiä sisäkkäin', en pystynyt olemaan paikoillani, käännyin ja otin hänet syliini.

"Ilolintu, olet sinä aika pakkaus", pystyin sanomaan, kun rakkauden hetkemme oli ohi. Katselin Maijun raukeita silmiä ja kaunista hymyä, hän oli vain hiljaa. Tältäkö tuntui oikea nautinto, rakastelun tuoma hyvän olon tunne? Silitin hiljaa hänen poskeaan, jotain liikahti sydämessäni, itketti.

Mies katseli minua jotenkin täysin yllättyneen näköisenä. Aivan kuin hän ei olisi kokenut koskaan ennen tällaista. Silitteli vain poskeani, se tuntui hyvältä. Hänen sylinsä tuntui niin hyvältä ja turvalliselta.

***

Istuessamme eräänä iltana baarin terassilla, Maiju tuli naisten huoneesta miettivän näköisenä.

"Tiedätkö mitä näin äsken tuolla veskissä, kun pesin käsiäni. Erään naisen laukussa oli soijapapupussi ja dildo. Ajattelin siinä, että nyt olen kohdannut todella aidon kasvissyöjän. Käyttää kaikessa lihankorviketta", Maiju sanoi mulle.

Olin juuri siemaissut kylmää olutta suuni täyteen. Onneksi vastapäätäni ei istunut ketään, koska olut purskahti suustani pöydän toiselle puolelle saakka.

"Mitä sä oikein sanoit?", sain vihdoin kysyttyä, ankaran yskänpuuskan vihdoin laantuessa.

Maiju katsoi hämmästyneenä reagoinnistani, "eikö se sunkin mielestä kuvasta aitoa kasvissyöjää?"

Aloin nauraa. Tuntui kuin sisältäni olisi jotain sulanut, lämmin tunne vyöryi päälleni, nauroin niin, että vedet alkoivat valua silmistäni. Silmälasitkin huurtuivat nauraessani sydämeni pohjasta.

"No, joo, kyllä asian voi noinkin nähdä", jatkoin nauruani niin, että alkoi jo sattua vatsaan.

Päivät kuluivat vähän liiankin nopeasti, nautimme auringosta, kauniista kesäpäivistä ja toistemme seurasta. Iltaisin teimme hyvää ruokaa ja ruokailun lomassa huomasin kertovani Maijulle elämästäni, erostani, työstäni. Samaa tasapaksua elämää vuodesta toiseen, tajusin sen nyt. Maijukin kertoi opiskelustaan, halusi psykoterapeutiksi. Ihmisten auttaminen oli hänelle tärkeä asia. Hän oli lukenut samoja kirjoja kuin minä, mutta halusi kuulla minun näkemyksiä asioista. Hätkähdin vähän Maijun nuoruutta, yli kymmenen vuotta minua nuorempi. Ja kuitenkin niin paljon kokeneempi ja rohkeampi rakkaudessa ja elämässä.

Kävimme usein naku-uinnilla yöllä, oli mukava mennä nukkumaan sen jälkeen, iho viileni kuuman päivän jälkeen. Maiju ei kuitenkaan antanut minun aina nukkua, halusi opettaa rakkaudesta kaiken sen minkä hän tiesi, lempinimensä mukaisesti, hän virnisti, "sä ehdit sitten Hesassa nukkua."

***

Monena iltana lähdimme kävelylle. Puistossa oli mukava istua ja katsella ihmisiä. Maiju nojasi päätään olkapäähäni silitellessäni hiljakseen vasemmalla kädelläni hänen reittään, pehmeä iho tuntui kiihottavalta. Aloin liikehtiä levottomasti, panetti. Kunnes yhtäkkiä Maiju sanoa paukautti tyylinsä mukaisesti.

"Tiedätkö, mitä merimiehet sanovat vasemmasta kädestä?", hän sanoi.

"Niin", mutisin huulet kiinni hänen hiuksissaan.

Maiju jatkoi puhettaan, "että se on sellainen vitunkoittokäsi."

"Vitunkoittokäsi! Ei hemmetti nainen, eikö sulla ole minkäänlaista suodatusta noille sun puheilles!"

Nainen katsahti ihmeissään minua, sanoi lukeneensa sen vasenkätisistä kertovasta kirjasta. Merimiehet halusivat kuulemma ensin kokeilla, miltä se naisen vittu tuntui käteen, ennen kuin naitiin.

"Mitä sillä oikealla kädellä sitten tehdään?", kysyin vieläkin häkeltyneenä Maijun puheista.

"Mistä minä tiedän! Kai sillä sitten pidettiin naisesta kiinni! Helvetti, kun sä olet heti sätkynä kun puhun, teen tai sanon jotain! Kun joku asia tulee mieleeni, niin minähän sanon sen! Mä en välitä pätkääkään, mitä muut ajattelevat mun sanomisistani tai tekemisistäni! En minä haudassa enää puhu tai tee yhtään mitään!", Maiju kiihtyi ja korotti ääntään.

"Joo, joo, puhu sitten", yritin tyynnytellä häntä, etteivät muut kiinnittäisi meihin huomiota.

"Sä mietit koko ajan liikaa sitä, mitä muut ihmiset sanovat!", hän huusi minulle, lähtien yhtäkkiä kävelemään poispäin.

Jäin yksin istumaan kasvot punaisina helottaen. "Perkele", kimmastuin hänen puheistaan. Lähdin naisen perään.

"Ilolintuni, anna anteeksi, minä en ole vain tottunut noin ronskiin puheisiin. Exä oli aina niin hillitty, ei hän puhunut härskejä, eikä ollut noin spontaani teoissaan", sanoin anteeksipyytäen.

"Mä en oo sun exä!", hän sanoi vähän jo lauhtuneemmalla äänellä.

Sieppasin hänet syliini, "haluaisiko pikkuinen Ilolintuni opettaa mulle taas jotain kivaa?"

***

Mitä pitemmälle viikko meni, sitä hiljaisemmaksi Ilolintuni tuli. En tahtonut saada enää hymyä hänen huulille. Ei minullakaan mikään hyvä olo ollut, maanantainen ero välkkyi mielessä. Viimeinen lauantai yhdessä, olimme viikolla katselleet lehdistä lavatanssi-ilmoituksia. Sellainen löytyikin aika läheltä. Innostuin, en ollut aikoihin käynyt niissä. Onneksi oli luvattu kaunista säätä. Ihmisiä oli paljon liikkeellä, tunnelmallinen musiikki soi, sellaista kesään ja lavoille sopivaa. Maijukin piristyi, tanssimme lähes joka kappaleen. Tuntui kuin olisimme olleet liimaantuneet toisiimme. Emme puhuneet oikein mitään koko iltana, ei ollut sanoja. Nautimme vain toistemme läheisyydestä.

"Lähdetään."

Olin jo avaamassa auton etuovea, kun Maiju sanoi, "takapenkille."

"Mitä me siellä?"

Näin naisen veikeän katseen, ennen kuin tajusin, mitä hän tarkoitti.

"Etkö ole koskaan rakastellut autossa?"

"En, senkö takia sä otit ne pyyhkeet mukaan?", tajusin yhtäkkiä.

"Hyvä sua! Tules nyt tänne Kesäpeikkoni. Ilolintus pitää sua vähän hyvänä."

***

Sunnuntai valkeni sumuisena ja sateisena, aivan kuten mielialamme. Aamiaisen jälkeen ei huvittanut lähteä ulos, sänky veti puoleensa.

"Lue mulle Jungista."

Otin hänet kainalooni ja aloin lukea hänen elämäntyöstään. Olin aina ollut kiinnostunut analyyttisestä psykologiasta ja aloin selittää Maijulle hänen tutkimuksistaan ihmisen psyykkeestä, sen ymmärtämisestä, unista, mytologiasta ja filosofiasta. Vaikka olivathan nämä asiat hänelle itselleenkin tuttuja opiskelun myötä.

Maiju kuunteli selvitystäni tehden välillä hyviäkin kysymyksiä ja huomioita. Minä olin niin innostunut, etten heti huomannut mitä hän teki. Sormet avasivat näppärästi paitani nappeja, alkaen hivellä hitaasti sormenpäillään rintakehääni ja nännejäni. Voihkaisin, kosketukset tuntuivat sähköisiltä ihollani. Käsi vaelsi alaspäin. Pian tunsin hänen sormensa shortsieni reunalla, livahtaen pian niitten alle. Se oli niin kiihottavan tuntuista, enkä pystynyt enää keskittymään Jungiin. Nautin vain naisen kosketuksesta silmät kiinni. Hän nousi polvilleen, veti housujani alaspäin. Kaluni ponnahti esiin, kiimatipat kostuttivat jo terskan päätä. Hänen kätensä kosketus tuntui niin hyvältä elimeni ympärillä, pian tunsin hänen suunsa ja kielensä sen ympärillä.

"Ota hellästi, minä laukean liian pian, kun en ole tällaista ennen kokenut", yritin saada sanotuksi.

"Eikö sulta ole koskaan otettu suihin?", Maiju kysyi ällistyneenä.

"Exä piti sitä likaisena asiana, enkä minäkään saanut tehdä sitä hänelle", olin nolona.

Ihanaa, sitten saan viedä sulta suihinoton neitsyyden, hän purskahti nauramaan. "Takaan, että pidät siitä!"

***

Maanantai-aamuna heräsin lusikasta. Pidin hänestä kiinni, taisin puristaa rinnoista vähän liikaakin. Aamut olivat olleet niin ihania, tuntea toinen sylissä. Alkoi haluttaa aivan mielettömästi, suukottelin Maijun selkää ja kaluni työntyi kuin itsestään lämpimään loveen. Rakastelu tuntui niin itkettävän hyvältä, huippuun ei kummaltakaan tarvittu paljoa. Tajusin jotain sillä hetkellä. Tajusin rakastuneeni häneen. Ensimmäistä kertaa elämässäni olin rakastunut.

Noustessamme ylös, ei kummallakaan ollut ruokahalua. Kaipauksen kipu taisi olla molemmille liikaa. Lähdin saattamaan häntä bussille, oli epätodellinen olo. Nämä kaksi viikkoa olivat menneet nopeasti, en muista, että olisin koskaan nauttinut elämästäni kuin nyt. Minä en nähnyt enää mitään, silmäni sumentuivat kyyneleitteni valuessa.

"Nähdäänkö me, Ilolintu, enää koskaan?", pystyin kysymään.

"Kyllä me nähdään, jos niin on tarkoitettu. Muista tehdä ne listat."

Hän antoi suukon nenänpäähäni.

"Hei sitten Kesäpeikkoni."

Ja kääntyi taakseen katsomatta.

Seisoin paikallani, kunnes bussista ei näkynyt enää pölypilveäkään. Sydän tuntui rutistuvan kasaan, tuntui kuin kaikki, koko maailma olisi pysähtynyt. Olin vielä kaksi viikkoa Hangossa, enkä saanut mistään otetta. Yritin kyllä nauttia kesästä ja lämmöstä, mutta Maiju oli koko ajan mielessä. Unet tahtoivat jäivät vähiin, en saanut oikein syötyäkään. Piti lukea ne tuomani kirjat, mutta kun yritin, en muistanut lukemaani. Vihdoin otin itseäni niskasta kiinni. En voi itkeä jonkun naisen perään, varsinkaan niin nuoren, yritin vakuutella itselleni. Minun täytyy nyt mennä eteenpäin omassa elämässäni. Mieleen tuli ne neljä listaa, joista Maiju puhui. Olin innostuksen vallassa, listat olivat helpot tehdä.

***

Taas Hesassa ja yksin kämpillä. Oli hiljaista Maijun ja Hangon jälkeen. Tuntui musertavalta, apeus alkoi taas nostaa päätään. Olin kokenut ja tuntenut eläväni kahden viikon aikana niin paljon. Rakkautta, iloa, seksiä, yllätyksiä. En jaksanut tehdä mitään, kävin vain suihkussa.

Sängyssä Hangon muistot alkoivat kuitenkin pyöriä mielessäni. Kiihkeät yöt, naku-uinnit, kalojen ruokinta, lavatanssit, autossa rakastelu, soijapavut ja dildo, vitunkoittokäsi. Nauroin ääneen niille, kunnes lopulta tajusin itkeväni. Peittokin oli kietoutunut syliini kuin nainen, lantioni teki tahatonta liikettään, aivan kuin hän olisi ollut siinä vieressäni, lämpöisenä, kiihkeänä. Oli niin outoa olla yksin, miten äkkiä sitä tottuikin toiseen ihmiseen! Kädet puuttuivat ympäriltäni, iloinen hymy aamuisin, härskit puheet ja spontaanit teot. Ikävä kalvoi sisintäni, halusin Ilolintuni takaisin! Miksi minulle piti näyttää rakkaus vain hetkeksi! Oliko se minun läksyni, oppia elämään ja nauttimaan joka hetkestä! Ajatukseni ajautuivat taas Maijuun. Mitähän hän tekee tällä hetkellä?

***

Maiju oli katsellut Mikon olemusta bussin takaosassa niin kauan kuin pystyi näkemään. Sinne hän jäi, sinne taisi jäädä hänenkin sydän. Olin niin päättänyt kierrellä Suomea, käydä tapaamassa ystäviä ja mennä loppulomaksi Kuopioon vanhempien luo, ennen opiskelun jatkumista. Ottaa ilon elämästä. Miksi tässä kävi näin!

Pian olinkin Kristiinankaupungissa. Ystäväni odottelivat minua jo innostuneena. Halusivat kuulla kaikki juorut, miesjutut ja opiskeluasiat. En vain osannut olla, oli ikävä Kesäpeikkoani, näenkö minä häntä enää? Yritin kuitenkin näytellä iloista, se onnistuikin mielestäni aika hyvin. Viikon päästä jatkoin matkaani Kuopioon. Äiti vaistosi heti, jotain oli pielessä. Itkien sain kerrottua, mitä matkalla oli tapahtunut. Hän piti minua sylissään, antoi omat neuvonsa.

Kun elokuun loppupuolella tulin takaisin Hesaan, ikäväni yltyi ylivoimaiseksi. Halusin nähdä hänet, halusin mennä kysymään, voisinko vielä tulla hänen syliinsä puhumaan rivoja, opettamaan lisää rakkaudesta, tehdä hänen kanssaan kaikkea hullua, nukkua lusikassa. Mieleeni kuitenkin hiipi, mitä jos hän ei haluakaan minua? Tällaista vähän omituista hullua?

Kello oli vähän yli viisi, kun olin menossa kohti Mikon työpaikkaa. Näin hänen kävelevän työkavereittensa kanssa kohti terassia, olivat varmaan oluelle menossa. Kesäpeikkoni oli niin suloisen ja syötävän näköinen! Sydämeni oli nyrjähtää paikoiltaan.

Oli vielä lämmintä, elokuun viimeinen viikonloppu. Seurasin heitä kauempaa ja olinkin oikeassa. Terassille oli jo jonoa, mutta he saivat hyvän pöydän. Kävelin hiljaa Kesäpeikkoni taakse, hän vain tuijotti oluttuoppiaan. Näytin hänen työkavereilleen sormea suun edessä. Ymmärsivät olla hiljaa, jatkoivat vain puheitaan.

***

Raahustin voimattomana työpaikalleni, taas perjantai. Taas yksinäinen viikonloppu edessä. En ollut saanut oikein mitään aikaan Hangon jälkeen. Kurkkua puristi vieläkin kaipaus, kaipasin niin mielettömästi Ilolintuni syliä. Olin yrittänyt tutustua muihin naisiin, mutta vertasin heitä kaikkia Ilolintuuni. Kaikki tuntuivat niin tylsiltä, en edes halunnut tutustua kehenkään sen syvemmin.

Olin työpöytäni ääressä jatkaen tutkimusta, tein siitä viimeistä raporttia eteenpäin. Työkavereitteni ääniä kuului ympärilläni, päivä meni joten kuten. Huokaisin kun kello tuli viisi, sammutin tietokoneen ja nousin työpöytäni äärestä. Sekin työpäivä oli lusittu. Työkaverit kysyivät minua mukaansa, olivat menossa ottamaan muutaman oluen kesän päättäjäisiksi. Lupasin lähteä.

Onneksi lähellä työpaikkaamme oli suosittu kapakka, siellä oli iso terassi. Saimme vielä hyvin paikan isolle joukollemme. Vaikka sain kylmän oluttuopin eteeni, oloni ei ollut yhtään sen parempi. Yhtäkkiä havahduin johonkin, nostin katseeni tuopista. Työkaverini olivat hetken hiljaa, se tuntui oudolta. Hetki meni ohi, he jatkoivat taas puheitaan.

Sitten tutut sormet kietoutuivat silmieni eteeni. Yritin kääntyä, mutta kädet estivät sen. Sydämeni jyskytti. Tämä ei voinut olla totta! Oliko Ilolintuni takanani!

Kuulin korvaani tutun äänen, "Hei Kesäpeikkoni, tiedätkö mitä en halua enää koskaan tehdä?"

Sain kysyttyä vapisevalla äänellä, "mitä et halua enää koskaan tehdä?"

"En halua enää koskaan syödä soijapapuja yksin, enkä käyttää dildoa."

Tartuin Ilolintuani ranteista kiinni ja kiepautin hänet syliini. "Sä voisit syödä niitä papuja mun kanssa ja käyttää mun sauvaani dildonasi. Sopisiko se sulle?"

"Kyllä se sopii, sopisiko mun vittu sulle, mitä luulet?", hän kysyi minulta huulet vapisten.

"En voisi parempaa vittua saada, enkä halua enää edes hakea", pystyin sanomaan hänelle, koko kehoni tärisi holtittomasti. Kyyneleet virtasivat valtoimenaan poskillani. Suutelin Ilolintuani kiihkeästi ja puristin hänet lujasti syliini, ettei hän lähtisi koskaan pois. En välittänyt siitä, että muut ihmiset näkisivät tunteeni tätä naista kohtaan.

Tunteenpurkauksemme jälkeen ja tilanteen vähän rauhoittuessa, Maiju kysyi minulta, "teitkö ne listat, sen neljännenkin listan, sen mihin kirjoitit mitä asioita haluat tehdä elämässäsi?"

Ennen kuin ehdin vastaamaan hänen kysymykseen, hän jatkoi puhettaan, "sinä tulit niin vauhdilla siihen listaan ensimmäiseksi, etten voinut mitään, minä rakastuin sinuun."

"Minunkin listaani tuli ensimmäiseksi sellainen iloinen, härski ja vähän hullu Ilolintu, johon rakastuin", sain jotenkin ääntä kurkustani, ihan kuin siellä olisi ollut jotain.

Katselimme toisiamme pitkään. Silittelin Maijua koko ajan kuin varmistaakseni, ettei hän ollut mikään kangastus, vaan ihan oikeasti siinä. Oli uskomatonta, että hän oli sylissäni. Lopulta havahduimme ja tajuntaamme alkoi kuulua työkavereitteni yskäisyjä ja puheensorinaa. Esittelin Maijun heille ja kerroin miten olimme tutustuneet. Istuimme lopulta pitkään terassilla, Maiju sai miehet nauramaan kippurassa omille jutuilleen. Ilta alkoi pimetä ja teimme lähtöä. Oli itsestään selvää, että hän tulisi luokseni.

Lopulta pääsimme asunnolleni ja tällä kertaa se olin minä, joka vei makuuhuoneeseen.

Tuli erilainen viikonloppu, niin tai muuttui se elämä muutenkin....

Katso kaikki kirjoittajan Antsu novellit.

Arvostele Novelli:

Arviot 4.5 / 5. Arvostelijoita 100

24 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
Seksinovellit.org © Copyright 2022, All Rights Reserved. 
crossmenu